Tarvitsetko apua? Olemme tavoitettavissa|myynti@igopromo.fi

Kuinka kannustat työntekijöitä terveelliseen työlounaaseen

Aiemmassa artikkelissa käsittelimme jo sitä, kuinka tärkeää on saada työntekijäsi kuntoon ja motivoida heitä pysymään terveinä ja kunnossa. Erityisesti nyt, kun korona rajoittaa liikkumistamme, terveytemme on tärkeämpää kuin koskaan. Riittävän liikunnan lisäksi terveellinen ruokavalio on myös avaintekijä. Ja tiesitkö, että työnantajana voit auttaa myös tässä? Tässä artikkelissa selitämme, kuinka pystyt kannustamaan henkilökuntaasi syömään terveellisen työlounaan.

Terveiden työntekijöiden merkitys

Useimmat työnantajat ovat hyvin tietoisia siitä, että terveet työntekijät ovat oleellisen tärkeitä hyvälle työsuoritukselle. Terveemmät työntekijät tarkoittaa myös vähemmän sairauspoissaoloja. Terveiden työntekijöiden merkityksen tunnistaminen on askel oikeaan suuntaan, mutta on vielä tärkeämpää oikeasti tehdä jotain tuon tiedon kanssa. Se on investointi, joka loppujen lopuksi maksaa osinkoja useammalla kuin yhdellä tavalla.

Monipuolinen työlounas

Monipuolisuus on tärkeää, ja se on erityisen totta terveellisen ruokavalion suhteen. Siksi sinun pitäisi aina etsiä tapoja, joilla voit tehdä lounaastasi monipuolisemman. Herkullinen yhdistelmä saadaan voileivästä, tuoreesta salaatista ja keitetystä kananmunasta, tai kulhollisesta jogurttia hedelmän ja granolan kanssa. Voit myös jakaa omia lounasreseptejäsi kollegoiden kanssa ja sillä tavoin kannustaa heitä syömään terveellisemmin. Tai ota edellispäivän illallisen tähteet mukaan töihin. Tämä ei ole pelkästään nopea ja helppo lounas, vaan auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä.

Vinkki: yrityksissä kannattaa olla jääkaappi töissä ruoan säilyttämistä varten ja mikroaaltouuni edellisen päivän tähteiden lämmittämiseen. Onko yritykselläsi ruokala tai henkilöstöravintola? Haluat ehkä käydä ruokalistan tarkasti läpi nähdäksesi, löytyykö siitä tapoja tehdä terveellisistä aterioista houkuttelevampia. Tai pidä toimistossa suuri kulho täynnä hedelmiä lisäkannustimena terveempään välipalaan.

Eväiden vieminen töihin

Kotoa työskentely tietysti tarkoittaa, että jääkaappi on vain parin askeleen päässä. Mutta jos olet paljon tien päällä tai työskentelet työmaalla, on helpompaa napata mukaan nopea ja helppo lounas, kuten voileipä, terveellisen salaatin tai jogurtin sijaan. Nykyään löytyy kaikennäköisiä käteviä tuotteita, joilla on paljon helpompi ottaa monipuolinen ja ravinteikas lounas töihin mukaan. Entäpä Mepal-lounasrasia, ihanteellinen ilmatiivis ruoka-astia, johon voit laittaa jogurtin granolan kanssa tai keiton ja krutongit. Tai ota herkullinen raikas smoothie mukaasi sekoittimessa. Mepal-tuotemerkiltä löydät erittäin laajan valikoiman tuotteita, joilla lounaasi pysyy tuoreena. Ja kylmälaukku voi myös kätevä varmistaaksesi, että lounas pysyy viileänä.

Vinkki: lähetä työntekijöillesi kiva paketti lounastuotteita yhdessä terveellisten ruokavinkkien tai reseptien kanssa. Tai järjestä kokkauskurssi niin, että he voivat tarjoilla maukkaita ja terveellisiä aterioita myös illalla.

Enemmän liikkuminen on myös elintärkeää

Me kaikki tiedämme, että terveellisen ruokavalion lisäksi riittävä liikunta on uskomattoman tärkeää. Liikunnan yhdistäminen lounaaseen on helppoa. Voit esimerkiksi järjestää kävelyn ruokatunnilla tai haastaa kotoa työskentelevät ihmiset kävelemään säännöllisesti. Järjestä henkilökunnan keskuudessa haaste: kuka saavuttaa ensimmäiseksi tietyn matkan kilometreissä? Lue nämä ja muita mahtavia vinkkejä artikkelista ”Kuinka saat työntekijäsi liikkeelle”.

Yllä annetut vinkit auttavat sinua valmistelemaan ja syömään terveellisempiä lounaita joka päivä. Ja työnantajana voit etsiä tapoja innoittaa työntekijöitäsi syömään terveellisen työlounaan. Vaihtoehtoja on loputtomasti!

By | 2024-02-08T12:53:32+01:00 29 kesäkuun 2021|