Tarvitsetko apua? Olemme tavoitettavissa|myynti@igopromo.fi

Älykkäitä vinkkejä, joiden avulla voit motivoida työntekijöitäsi koronaviruskriisin aikana

Yrityksenä edessäsi on kaikenlaisia haasteita koronaviruspandemian aikana. Rajoitusten vuoksi henkilökuntasi on ehkä joutunut olemaan etätöissä tai työpaine on lisääntynyt. On tärkeää, että työntekijäsi pysyvät motivoituneina näistä haasteista huolimatta. Mutta kuinka voit motivoida työntekijöitäsi ja pysyä yhteydessä heihin? Tässä artikkelissa annamme sinulle monta älykästä vinkkiä.

Korona ja työskentely kotoa

Viranomaiset kehottavat meitä voimakkaasti työskentelemään kotoa käsin mahdollisuuksien mukaan, ja tämä neuvo on luultavasti toistaiseksi voimassa. Virikkeellisen toimistoympäristön jälkeen henkilökuntasi on nyt oltava etätöissä, olohuoneessa, keittiössä tai vierashuoneessa. Kotoa työskentelyssä on omat haasteensa, mikä tekee vielä tärkeämmäksi sen, että pidät työntekijäsi motivoituneina, osallisina ja tyytyväisinä. Miten siis motivoit heitä matkan päästä?

Tarjoa hyvä työtila

Kaikilla ei ole erillistä huonetta, mistä he voivat työskennellä, mikä tarkoittaa, että heidän on ehkä istuttava keittiön pöydän ääressä. Työnantajana on olennaisen tärkeää, että varmistat työntekijöillesi oman työtilan. Yksi tapa siihen on antaa korvaus kotoa työskentelystä, jolloin työntekijöillä on mahdollisuus ostaa omat laitteet, kuten kunnollinen työpöytä, ergonominen tuoli tai suurempi näyttö. Ja varmista myös, että heillä on laadukkaat kuulokkeet tai nappikuulokkeet videopuheluita varten. Näin he voivat jatkaa työskentelyä joustavasti kotoa, nyt ja tulevaisuudessa.

Pysy yhteydessä

Näinä koronaviruksen ja kotoa työskentelyn aikoina on erityisen tärkeää jatkaa yhteydenpitoa. Tietysti nyt, kun työskentely kotoa on tullut jäädäkseen pitkäksi aikaa, työntekijät voivat tuntea itsensä eristyneiksi ja kaivata rakennetta työhönsä. Kaikki tämä heikentää työntekijöiden tyytyväisyyttä. Pysy yhteydessä ja tee se niin henkilökohtaisesti kuin voit, käytä yhteydenpitoon sekä videochattia että sähköpostia. Toinen hyvä idea on ottaa tiimiin yhteys joka aamu videopuhelulla – vaikka lyhyesti – ja keskustella päivän tehtävistä ja tavoitteista. Tämä tuo enemmän rakennetta ja ylläpitää läheisempää yhteydenpitoa työntekijöiden välillä. Ja ehkä haluat antaa kivan ja yksilöllisen painetun mukin, jotta he saavat päivänsä käyntiin tuoreella kahvi- tai teemukillisella!

Järjestä hauskaa toimintaa

Jokaisen on rentouduttava, erityisesti näinä koettelevina aikoina. Miksipä et siis järjestäisi virtuaalidrinkeillä käyntiä, johon voit yhdistää myös hauskaa toimintaa, kuten digitaalisen karaoken tai pubivisan? Voit osallistaa tiimiäsi vielä paremmin, kun pyydät työntekijöitäsi keksimään itse hauskaa toimintaa. Tiimin yhteiset huvitukset voidaan järjestää digitaalisesti, esimerkiksi verkkopakohuone tai erilaisia tehtäviä, joita he voivat tehdä kotona. Muuhun kuin työhön liittyvä toiminta ei pelkästään lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä, vaan se myös edistää tiiminrakennusta.

Järjestä kiitos tai anna korvaus kotoa työskentelystä

Kiitoksia arvostetaan aina ja ne antavat ihmisille lisämotivaatiota tekemään parhaansa töissä. Voit tehdä tämän antamalla korvauksen kotoa työskentelystä, mutta voit osoittaa kiitollisuuttasi myös muilla tavoin. Lähetä heille mukava lahja, koronavirus-lahjapakkaus tai lahjakortti, jolla he voivat tilata kotiin mitä haluavat. Äläkä unohda syntymäpäiviä ja työvuosipäiviä!

Koronavirus-lahjapakkaus

”Koronavirus-lahjapakkaus” on todellinen voittaja yrityslahjana ja loistava tapa motivoida työntekijöitäsi, mutta ennen kaikkea tapa kiittää heitä sitoutumisesta ja joustavuudesta koronapandemian aikana. Paketti voi sisältää hauskoja tai yllättäviä vempaimia, sekä hyödyllisiä apuvälineitä, jotka auttavat heitä kestämään vaikean ajanjakson. Aiemmin mainitsimme mukin, jolla päivän saa käyntiin tuoreella kupillisella kuumaa kahvia tai teetä. Mutta entäpä kaunis ja lämmin neule logolla tai ylimääräinen fleece-peitto kylmien päivien varalle? Löydät kaikenlaisia tuotteita, joilla voit tehdä kotoa työskentelystä mukavampaa. Oletko harkinnut maukkaita herkkuja? Valikoima pähkinöitä tai käsityöläisoluita ovat ihanteellisia perjantai-iltapäivän digitaalisiin drinkkeihin tiimin kanssa. Ja tietysti, omaperäinen kasvomaski logolla ei mene koskaan vikaan koronavirus-lahjapaketissa.

Motivaatiovinkkejä muille sektoreille

Ei pelkästään kotoa työskentelevät, vaan myös muiden sektorien työntekijät tuntevat koronapandemian vaikutukset. Mieti vain työntekijöitä, jotka työskentelevät matkailu- ja ravintola-alalla, pitopalveluissa, sairaaloissa, tehtaissa ja vähittäiskaupan alalla. Näillä ihmisillä olisi myös käyttöä auttavalle lisäkädelle. Miten pystyisit motivoimaan näitä työntekijöitä? Varmista, että pysyt sitoutuneena, kuuntelet heitä ja olet heidän tukenaan. He varmasti arvostavat kiitosta näinä aikoina.

Käyttääkö henkilökuntasi kasvomaskia suojatakseen itsensä? Ehkä haluat harkita kasvomaskeja painatuksella, jossa on logosi. Se luo tiimihenkeä ja tarjoaa yhdenmukaisen ja ammattimaisen tyylin yrityksellesi, ja se myös edistää brändiäsi. Kaupassa tai valintamyymälässä voit myös jakaa kasvomaskeja asiakkaillesi. Se on hieno tapa osoittaa, että yrityksesi et välitä pelkästään henkilökuntasi turvallisuudesta vaan myös asiakkaidesi turvallisuudesta.

Mainostuotteet ja -lahjat ovat osittain vähennettävissä verotuksessa

Työntekijöiden motivoinnin lisäksi voit myös kiittää asiakkaitasi, toimeksiantajiasi tai toimittajiasi uskollisuudesta viime vuoden aikana. Tiesitkö, että 80 % yrityslahjoihin käyttämästäsi rahasta on vähennettävissä verotuksesta? Voit lukea tarkat tiedot tästä Veroviranomaisen verkkosivustolta. Työntekijöiden lahjoihin voit hyödyntää Hollannin työhön liittyvien kustannusten ohjelmaa (WKR). Ohjelman avulla työnantajat voivat antaa verottomia lahjoa ja korvauksia työntekijöille. Tämä koskee joulukoreja, sekä työtilojen varustamista kotona, yrityksen vaatteita ja toimistotarvikkeita. Oikeastaan kaikkea, mitä voidaan käyttää työpaikan ulkopuolella. Kokonaissumman on vain jäätävä 1,2 % alapuolelle kaikkien työntekijöiden yhteenlasketuista palkkakustannuksista. Voit lukea lisätietoja tästä Alankomaiden hallituksen verkkosivustolta.

Käytä jouluna vähän lisärahaa

Nyt kun vuoden loppu lähestyy, se on täydellinen aika kiittää työntekijöitä heidän ahkerasta työstään. Se on hyvä tilaisuus sinulle motivoida työntekijöitäsi jatkamaan hyvää työtään seuraavana vuonna. Kun koronarajoitukset ovat voimassa, on vaikeaa järjestää tiimin yhteisiä huvituksia joulukuussa. Joten miksipä et käyttäisi jouluna vähän lisärahaa? Kokoa vähän tuhlaavaisempi joulukori, mutta pidä se käytännöllisenä, jotta työntekijät pystyvät oikeasti käyttämään sen sisältöä. Käy katsomassa meidän omaperäisiä painettuja vuoden lopun yrityslahjoja, kuten kannettava sähkökahvinkeitin, hiirimatot johdottomalla laturilla tai älykello. Ekologiset tuotteet ovat myös yhä suositumpia, esimerkiksi termosmukimme tai bambuiset kahvimukit. Valinnanvaraa on paljon omaperäisen vuoden lopun yrityslahjan kokoamiseen!

Toivomme, että yllä annetut vinkit auttavat sinua parantamaan työntekijöiden tyytyväisyyttä, sekä antamaan henkilökunnallesi voimia pysyä täysin sitoutuneena näinä vaikeina aikoina. Hyödynnä niitä!

By | 2021-06-29T12:40:39+01:00 29 kesäkuun 2021|