Lomien jälkeen työn makuun pääseminen voi olla kova paikka. Jotkut työntekijät voivat kokea töihin palaamisen yksinkertaisesti ylivoimaisena, toiset tulevat siitä alakuloisiksi. Jotkut saattavat jopa alkaa pohtia asemaansa työpaikalla ja katsella uusia mahdollisuuksia sillä silmällä.

Tiimin johtajana sinun on pidettävä työntekijäsi tyytyväisinä ja motivoituneina. Tässä on listattu 5 tapaa motivoida tiimiäsi lomien jälkeen.

1. Kommunikoi, kommunikoi, kommunikoi
Kun on ollut muutaman viikon pois toimistolta, on tavallista, että kaikki pöydällä odottavat työtehtävät tuntuvat ylivoimaisilta. Jotkin asiat ovat ehkä pysyneet ennallaan, mutta toiset ovat saattaneet muuttua. On tärkeää tarttua näihin asioihin ennen kuin niistä tulee ongelmia.

Sovi työntekijöidesi kanssa tapaamisia. Kysy heiltä, millainen loma heillä on ollut. Kerro, mitä heidän lomansa aikana on tapahtunut. Ja ennen kaikkea varmista, etteivät he stressaannu toimistolle palaamisesta.

2. Luo hyvä työympäristö
Iloinen toimisto tarkoittaa yleensä myös iloista tiimiä.

Hanki hienoja markkinointituotteita työpaikan koristelemiseen ja työntekijöidesi elämänlaadun parantamiseen: vesipullo, jotta he pysyvät nesteytettyinä, kiva muki, josta he voivat juoda aamukahvinsa, tai hauska kynä, jolla he voivat tehdä muistiinpanoja, niin että pitävät kaiken mielessään!

Mukava – ja brändätty – työympäristö tekee toimistolle palaamisesta paljon miellyttävämmän kokemuksen!

3. Organisoi tiiminrakennusaktiviteetteja
Työ on tärkeää. Tiiminrakennusaktiviteetit ovat kuitenkin olennaisia, kun haluat vahvistaa suhdettasi työntekijöihisi ja pitää heidät motivoituneina.

Kerää tiimisi yhteen ja vie heidät lasilliselle – tai parille – töiden jälkeen.

Pidätkö urheilusta? Kasaa urheilujoukkue ja osallistu ystävällismieliseen turnaukseen työtovereidesi kanssa. Voit myös tilata firmasi logolla varustettuja t-paitoja, jolloin touhuun tulee ammattimaisempi ote.

Harrastaisitko mieluummin jotain omaperäisempää? Lähtekää selvittämään mysteereitä pakohuoneissa tai poistamaan jännitteitä lasersodassa tai paintball-pelissä. Kannattaa tosin ehkä huolestua, jos kaikki työntekijäsi yhdistävät voimansa sinua vastaan…

4. Anna tunnustusta hyvin tehdystä työstä
Haluatko pitää tiimisi motivoituneena? Anna työntekijöillesi tunnustusta hyvin tehdystä työstä!

Tiimin johtajana sinun on oltava tietoinen työntekijöidesi tekemästä työstä ja valmis kertomaan heille, kun he ovat onnistuneet hyvin.

Parilla sanalla – “Onneksi olkoon!” tai “Hyvin tehty!” – voit saada tiimisi ylpeäksi saavutuksistaan ja motivoida työntekijöitäsi jatkamaan samalla tavalla. Aika helppoa, vai mitä?

5. Palkitse yrityslahjoilla
Sanallisen tunnustuksen vastaanottaminen tuntuu hyvältä. Mutta entä jos sen lisäksi saa lahjan? Aina parempi!

Yrityslahjat ovat tehokas tapa pitää tiimi motivoituneena. Anna työntekijöillesi hieno markkinointituote, jota he arvostavat, ja jolla he kaiken lisäksi mainostavat brändiäsi.

Tässäpä esimerkki: Erkki on intohimoinen juoksija. Hän on tullut takaisin kahden viikon lomaltaan ja joutuu sopeutumaan taas siihen, että istuu pöytänsä ääressä kahdeksan tuntia päivässä. Kun hän palaa toimistolle, hän näkee heti ensimmäisenä pöydällään rasian, jossa on langattomat kuulokkeet ja käsivarsinauha. Lahjan mukana on viesti: “Tervetuloa takaisin töihin, Erkki! Olemme kaivanneet sinua!”

Tällä yksinkertaisella, edullisella mutta mukavalla eleellä Erkki on todennäköisesti saatu kisaamaan “Kuukauden työntekijän” palkinnosta.