Tarvitsetko apua? Olemme tavoitettavissa|myynti@igopromo.fi

Painatettujen t-paitojen peseminen: 6 kätevää vinkkiä

Vihdoinkin! Painatetut t-paitasi ovat saapuneet. Siihen painettu logosi näyttää hyvin tyylikkäältä. Haluat tietenkin myös pitää painatuksen hyvässä kunnossa. Miten kannattaa pestä vaatteet, joissa on painatus? Ja mihin täytyy kiinnittää huomiota, kun tilaa t-paitoja painatuksella? Kirjoitimme jo aiemmin vaatemarkkinoinnista. Tässä artikkelissa annamme parhaat vinkit painatetun t-paidan pesua varten, jotta painatus säilyy tyylikkäänä pitkään.

Miksi t-paitoja kannattaa painattaa?

T-paitojen painatukseen on monia syitä, kuten joukkueen tunnuksella varustetut t-paidat tai oman bändin tai festivaalin tunnuksin painatettu paita? Vai haluatko painattaa paitaan yrityksesi logon, jolloin asiakkaat tunnistavat työntekijät helposti? T-paita on myös erinomainen brändituote. Syystä riippumatta haluat varmasti pitää sekä painatuksen että paidan tyylikkäinä mahdollisimman pitkään.

Pitkään kauniina säilyvä painatus

IGO Promo voi hoitaa monista eri materiaaleista valmistettujenpaitojen painatuksen. T-paitojen vakiomateriaaleja ovat puuvilla ja polyesteri, mutta tarjoamme myös ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, kuten luomu-t-paidan, jonka materiaalista 95 % on GOTS-sertifioitua puuvillaa ja 5 % kierrätyspolyesteriä. Se on ekologisesti vastuullinen valinta, jos haluat, että painatettu t-paitasi kantaa sanomaa. Käytämme myös useita eri painomenetelmiä, kuten silkkipainoa, (digitaalista) kuvansiirtoa tai kaiverrusta. Valitsemastasi menetelmästä huolimatta varmistamme, että painatus näkyy pitkään. Lue lisävinkkejä ympäristöystävällisiä painomenetelmiä koskevasta artikkelista.

6 vinkkiä painatettujen vaatteiden pesuun

Painatettuihin t-paitoihin on tärkeää käyttää sopivaa materiaalia. Kiinnitämmekin erityistä huomiota materiaalin laatuun yhdessä painatuksen kanssa. Haluatko varmistaa, että painatuksesi pysyy vaatteessa näkyvissä erityisen pitkään? T-paidat kannattaa silloin pestä huolellisesti. Valmistaudu hyvin seuraavien vinkkien avulla:

1. Pese painatetut vaatteet enintään 40 asteen lämpötilassa
Suosittelemme jopa niiden pesemistä 30 asteen lämpötilassa – ei kuitenkaan koskaan yli 40 asteessa. Korkeammassa lämpötilassa nimittäin vaate alkaa kutistua tai painatus haalistua.

2. Pese t-paidat aina nurinpäin käännettyinä
Painatus pysyy silloin hyvänä kauemmin. Myöskään muiden vaatteiden hakaset tai vetoketjut tai pesurummun karheus eivät silloin pääse vaurioittamaan painatusta. Muuten painatus alkaa haalistua nopeammin. Hyvät vaatteet kannattaa siis aina pestä nurinpäin.

3. Lajittele vaatteet värin mukaan
Kun peset samanväriset vaatteet yhdessä, ne pysyvät kauniina pidempään. Jos esimerkiksi peset yhdessä vaaleita ja tummia vaatteita, ne molemmat alkavat haalistua tai kauhtua. Lajittele siis pyykki värillisiin, vaaleisiin ja tummiin vaatteisiin. Älä koskaan pese värillisiä t-paitoja valkoisten t-paitojen kanssa!

4. Älä käytä kuivausrumpua
Vaikka haluaisit saada vaatteen kuivaksi nopeammin, älä laita sitä kuivausrumpuun! Muuten painatus voi vääristyä ja kutistua. Anna painatettujen t-paitojen kuivua pyykkitelineellä sisällä tai ulkona. Älä kuitenkaan kuivaa paitoja suorassa auringonvalossa, sillä muuten ne voivat haalistua.

5. Valitse hyvä pesuaine
Älä pese painatettuja t-paitoja voimakkailla pesuaineilla, kuten valkaisuainetta sisältävillä aineilla. Muuten painatus voi vaurioitua pesun aikana. Käytä mieluummin hellää, nestemäistä pesuainetta. Huuhteluainetta ei tarvita!

6. Silitä painatetut paidat nurjalta puolelta
Emme suosittele painatettujen tuotteiden silittämistä suoraan. Käännä siis paita ennen silitystä nurin päin. Säädä silitysraudan lämpötila matalaksi. Silitä paita silitysraudalla.

Nyt tiedät, miten painatetut vaatteet kannattaa pestä. Vahvista brändiäsi vaatteiden avulla. Haluatko apua sopivan t-paidan valintaan? Ota yhteyttä, niin työntekijämme neuvovat sinua. Olemme valmiina auttamaan!

By | 2024-02-08T12:53:27+01:00 22 syyskuun 2021|