Tarvitsetko apua? Olemme tavoitettavissa|myynti@igopromo.fi

Vinkkejä avointen ovien päiväsi onnistumiseen

Avointen ovien päivän järjestäminen myötävaikuttaa liiketoimintasi positiiviseen edistämiseen

Edellisessä blogimerkinnässä katsahdimme lyhyesti niihin syihin, miksi avointen ovien päivän järjestämisessä yrityksessänne saattaisi olla järkeä. Seuraavassa blogimerkinnässä käsittelimme aihetta yksityiskohtaisemmin. Avointen ovien päivän pitämiseen voi olla lukuisia vaikuttimia, ja nämä eri syyt voivat vahvistaa toisiaan.
Avointen ovien päivän järjestämiseen liittyy paljon tekijöitä, jopa asioita, joita et edes ajattelisi aluksi, mutta jotka myötävaikuttavat päivän onnistumiseen.

Mikä tekee avointen ovien päivästäsi onnistuneen?

Me emme vain nimeä vinkkejä, autamme sinua myös tarkastelemaan niitä hiukan yksityiskohtaisemmin. Siksi olemme jakaneet vinkit kolmeen luokkaan:

  • hyvin organisoidun avointen ovien päivän perusteet
  • keskittyminen käytännön kysymyksiin
  • tee jotain erilaista ja erotu joukosta

Näitä luokkia käsitellään erikseen itsenäisissä blogiartikkeleissa. Aloitetaanpa alusta:

Hyvin organisoidun avointen ovien päivän perusteet

Varmista, että organisointi sujuu kitkattomasti

Tämä on loistava tilaisuus näyttää asiakkaillesi, mitä voit tehdä heidän hyväkseen ja mitä sinulla on tarjottavanasi. Avointen ovien päiväsi organisointi kertoo paljon siitä, miten käyttäydyt asiakkaiden kanssa. Kaikki mitä vieraat näkevät ja kokevat, liitetään välittömästi organisaatioosi ja tuotteidesi laatuun. Sinun täytyy siis varmistaa, että kaikki on järjestetty täydellisesti. Jos aiot järjestää avointen ovien päivän, tee se hyvin.

Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa valmisteluihin

Avointen ovien päivän järjestäminen vie aikaa. Sinun täytyy laatia suunnitelma, ottaa mukaan oikeat henkilöt, ajoittaa palaverit ja pyytää tarjouksia. Lisäksi, on tärkeää että vieraasi saavat kutsunsa hyvissä ajoin, jotta he voivat pitää päivän vapaana ohjelmasta.
Kokemus osoittaa, että tarvitset kolme kuukautta kaiken huolella järjestämiseen. Vältä stressi ja aikapula, varmistamalla että varaat itsellesi tarpeeksi aikaa.

Tee siitä projekti ja laadi etenemissuunnitelma

Avointen ovien päiväsi sujuu hankaluuksitta, ja kaikki menee hyvin.
Jotkut asiakkaasi saattavat kehua sitä, miten hyvin järjestetty se on, mutta suurin osa ottaa sen itsestäänselvyytenä. Jos kuitenkin joku menee vikaan päivän järjestämisessä, vieraasi huomaavat sen välittömästi. Avointen ovien päiväsi koostuu yksittäisistä osista.
Jokainen näistä osista tulee järjestää erikseen ja tehokkaasti, jotta ne toimivat yhdessä oikeaan aikaan. Se vuoksi sinun tulisi varhaisessa vaiheessa koota työryhmä, joka valvoo organisointia ja antaa tehtäväksi lukuisat tehtävät.

Merkitse sitoumukset kirjallisesti ja laadi etenemissuunnitelma asioista, jotka pitää tehdä ja siitä kuka ne tekee:

  • kuka toivottaa vieraat tervetulleiksi?
  • kuka valvoo tarjoilua?
  • kuka vastaa siitä, että äänentoisto toimii moitteettomasti?
  • ja kuka antaa vieraille pieniä liikelahjoja kotiin viemisiksi?

Valitse oikea aika

Oikea aika voi vaihdella kohderyhmien välillä. Tietysti haluat, että mahdollisimman moni vieras osallistuu. Yritä löytää vieraillesi parhaiten sopiva päivä. Useissa tapauksissa perjantai-iltapäivä on hyvä aika “ekskursion” toteuttamiseen, mutta lauantai saattaa myös olla erinomainen päivä. Varmista, että avointen ovien päiväsi ei satu päällekkäin yleisen vapaapäivän tai suuren alueellisen tapahtuman kanssa. Tämä voisi siirtää huomiota pois avointen ovien päivältäsi, ja liikenneongelmat voisivat hankaloittaa vieraidesi pääsyä yritykseesi.

Pysy budjetissasi

Sinulla saattaa olla kaikenlaisia suunnitelmia ja luovia ideoita avointen ovien päivää varten. Kysymys kuuluu: mahtuvatko nämä aktiviteetit budjettisi raameihin? Budjetin vahvistaminen etukäteen on tärkeää. Jos haluat ottaa mukaan muita osapuolia, sinun tulee pyytää tarjouksia ja neuvotella hyvät hintasopimukset, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä laskun saapuessa. Lisäksi, on hyvä idea jättää 10 %:n liikkumavara odottamattomia kuluja varten – sillä niitä varmasti tulee!

Avointen ovien päivän järjestäminen on, totta kai, täydellinen tilaisuus yrityksesi ja brändisi edistämiseen. Haluaisitko joitakin käytännön vinkkejä avointen ovien päivän järjestämiseen? Jos vastasit kyllä, pidä blogiamme silmällä.

By | 2021-03-17T11:00:20+01:00 9 huhtikuun 2019|