Tarvitsetko apua? Olemme tavoitettavissa|myynti@igopromo.fi

Ympäristöystävälliset materiaalit: bambusta vehnänolkeen

Ympäristöystävällisyys on tärkeää monille yrityksille, ja se pätee myös IGO Promoon. Kerroimme jo aiemmassa artikkelissa, miten yritys voi ottaa ympäristön huomioon, sekä IGO Promon valikoimaan kuuluvista ympäristöystävällisistä tuotteista. Tuotteiden ympäristöystävällisyyden lisäksi on tärkeää tarkastella tuotteiden valmistusmateriaaleja.IGOn tarjontaan kuuluu myös erilaisista ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja tuotteita.Mitä ympäristöystävällisiä materiaaleja oikein on olemassa? Löydät ne täältä.

Ympäristöystävällisten materiaalien tärkeys

Yrityksen ympäristöystävällisyyttä voi parantaa monilla tavoilla, jätteiden lajittelusta ja muovisista kahvikupeista luopumisesta alkaen. Voit myös selvittää kriittisesti, voisiko tuotteet pakata ympäristöystävällisemmin tai voisiko yritys ostaa ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja tuotteita. Ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistetut tuotteet ovat hyväksi ympäristölle, ja lisäksi ne parantavat myönteistä mielikuvaa brändistä. Tämä koskee esimerkiksi ympäristöystävällisiä mainostuotteita tai ympäristöystävällisiä liikelahjoja. Niiden vastaanottajat huomaavat heti, että yrityksesi arvostaa ympäristöystävällisyyttä. Erilaisista ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja tuotteita on nykyään saatavana runsaasti, joten valinnanvaraa riittää! Tutustutaan kuitenkin ensin ympäristöystävällisten materiaalien ja niistä valmistettujen tuotteiden välisiin eroihin.

Bambu

Onko bambu ympäristöystävällistä? Vastaus on kyllä! Bambu on yksi maailman nopeimmin kasvavia kasveja, ja se vaatii erittäin vähän hoitoa. Sitä sanotaan jopa vihreäksi kullaksi. Bambu suodattaa hiilidioksidia ilmasta ja on täysin kierrätettävissä. Bambumateriaali on myös erittäin lujaa ja taipuisaa, joten siitä voi valmistaa kaikenlaista, huonekaluista hammasharjoihin saakka. Bambutuotteet ovatkin yhä suositumpia.

Meillä IGO Promossa on laaja valikoima bambutuotteita, kuten bambukyniä, langattomia bambulatureita, bambuleikkuulautoja ja bambusta valmistettuja muistikirjoja.

Korkki

Korkki on tehnyt yllättävän paluun ympäristöystävällisten materiaalien joukkoon. Mitä korkki oikeastaan on? Korkki valmistetaan korkkitammen kaarnasta, eikä sen kerääminen vaadi puun kaatamista. Puu siis jatkaa kasvuaan, minkä vuoksi korkki on niin ympäristöystävällistä. Korkkia on käytetty jo pitkään ilmoitustauluissa, lasinalusissa ja viinipullojen korkeissa. Tästä kestävästä ja kierrätyskelpoisesta materiaalista valmistetaan kuitenkin nykyään paljon muitakin korkkituotteita.

IGO Promon valikoiman suosittuja korkkituotteita ovat esimerkiksi korkkikynät, korkkikantiset muistikirjat ja korkkipenaali.

rPET

Tiesitkö, että kaikki Coca-Cola-pullot on vuodesta 2020 alkaen valmistettu rPET-materiaalista? Myös tämä ympäristöystävällinen materiaali on yhä suositumpi. Mitä rPET oikeastaan on? rPET tarkoittaa kierrätettyä polyeteenitereftalaattia eli kierrätysmuovia. Tällainen materiaali on ympäristöystävällistä, minkä lisäksi rPET-materiaalin tuotannosta vapautuu vähemmän hiilidioksidia ja siihen kuluu vähemmän vettä kuin muovin tuotantoon. Keräyksen jälkeen muovipullot lajitellaan, rouhitaan ja pestään. Puhdasta kierrätysmuovirouhetta sulattamalla syntyy uutta, ympäristöystävällistä rPET-materiaalia.

IGO Promon tarjontaan kuuluu rPET-juomapullojen lisäksi rPET-kyniä, rPET-reppuja, rPET-aurinkolaseja ja rPET-sateenvarjoja.

Huopa

Mitä on huopa ja mitä etuja tämä ympäristöystävällinen materiaali tarjoaa? Monet eläimet pudottavat karvansa säännöllisesti, ja niiden karvasta voidaan tehdä huopaa ilman, että ympäristölle aiheutuu lisärasitusta. Huovalla on monia etuja: se ei likaannu tai kostu juuri lainkaan, se on kestävää, 100 % biohajoavaa ja luontaisesti antibakteerista. Tästä materiaalista valmistetaan paljon esimerkiksi huopakasseja.

Löydät IGO Promolta myös huovasta valmistettuja myynninedistämistuotteita ja liikelahjoja, kuten personoituja huopakasseja tai huovasta valmistettuja kannettavan tietokoneen laukkuja.

Juutti

Juutti on kullanhohtoista ja kiiltävää, joten sitä sanotaan myös ”kultakuiduksi”. Tämä materiaali on erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto puuvillalle ja nylonille. Mitä juutti oikeastaan on? Materiaali valmistetaan juuttikasveista (Corchorus), jotka kasvavat ilman lisäkastelua, lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita. Ne myös ravitsevat maata, sillä kasvit käyttävät hiilidioksidia ja tuottavat paljon happea. Materiaali on vahvaa, joten sitä käytetään yleisesti juuttikassien valmistukseen. Niihin saa myös painatuksen.

IGO Promon tarjontaan kuuluukin monia erilaisia juuttikasseja, kuten juuttiostoskasseja, juuttilaukku tai juuttireppu.

Vehnänolki

Vehnänolki tuntuu samalta kuin muovi ja kestää erittäin pitkään. Sitä valmistetaan vehnän korjuusta ylijääneistä oljista. Oljet hienonnetaan, minkä jälkeen niitä käytetään esimerkiksi biomuovin valmistukseen. Tämä materiaali on täysin kierrätettävissä, joten se on erityisen ympäristöystävällistä. Vehnänolki on myös luontaisesti kiiltävää, joten se on erittäin toivottu materiaali.

IGO Promon valikoimaan kuuluvia suosittuja vehnänolkituotteita ovat muun muassa vehnänolkiset kynät, vehnänolkiset mukit ja vehnänoljesta valmistetut aurinkolasit.

Puu

Puu on tietenkin tuttu materiaali, mutta onko puu ympäristöystävällistä? Nykyään kaikki laillinen puunkaato on lähtökohtaisesti ympäristöystävällistä. Kaadettujen puiden tilalle istutetaan nimittäin uusia puita. Kiinnitä huomiota etenkin FSC- tai PEFC-merkkiin, joihin liittyy tiukkoja ympäristöystävällisyyttä ja sosiaalista metsänhoitoa koskevia vaatimuksia. Ympäristöystävällisen puun tuotantoon ja käsittelyyn tarvitaan vain vähän energiaa, joten hiilidioksidipäästöt jäävät pieniksi. Sama pätee myös puun kierrätykseen. Puu kuuluukin ehdottomasti ympäristöystävällisten materiaalien joukkoon.

IGO Promo tarjoaa runsaasti erilaisia ympäristöystävällisistä puulajeista valmistettuja tuotteita, kuten puisia kyniä, puisia lyijykyniä ja puusta valmistettuja pelejä.

Ympäristöystävälliset joululahjat

Ympäristöystävällisyys on hyvä muistaa myös joululahjoja kootessa. Ympäristöystävällinen joululahja osoittaa, että yritys haluaa ottaa ympäristön huomioon toiminnassaan. Valitse joululahjaan ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja tuotteita tai painata logosi ympäristöystävälliseen liikelahjaan. Lue myös artikkeli yleisistä joululahjoja koskevista kysymyksistä, niin saat lisää tietoa IGO Promon tarjoamista mahdollisuuksista.

IGO Green

Tilaamalla tuotteita IGO Promolta edistät joka tapauksessa ympäristön. IGO lahjoittaa nimittäin jokaisesta tilauksesta tietyn prosenttiosuuden One Tree Planted ‑järjestölle, joka istuttaa uusia puita. Mitä suurempi tilaus, sitä enemmän puita istutetaan.Tätä tarkoittaa IGO Green!

Haluatko tietää lisää ympäristöystävällisistä liikelahjoistamme?

Haluatko tietää lisää kenties yrityksellesi sopivista ympäristöystävällisistä liikelahjoista? Ota silloin yhteyttä meihin. Autamme sinua mielellämme tekemään oikeat ympäristöystävälliset valinnat. Kuljemme kanssasi kohti parempaa ympäristöä!

By | 2024-02-08T12:53:27+01:00 22 syyskuun 2021|